Een nieuwe koers

Het roer gaat om. De wereld moet een stuk mooier dan hij nu is, en daar ga ik m’n best voor doen. Na de zomer van 2022 focus ik me daarom alleen nog maar op onderwerpen en initiatieven die zich richten op een betere wereld. 

Ik ben vlak voor de zomer al begonnen met de eerste sessies over impact, legacy en wereld-red-talent. Ik hoop deze bij zoveel mogelijk bedrijven te gaan geven. De trainingen die ik geef over bijvoorbeeld leiderschap, communicatie of teambuilding blijf ik ook nog aanbieden. Maar dan alleen aan bedrijven met een duurzame of sociale missie. Of gecombineerd met een training, onderwerp of initiatief dat wel gaat over een betere wereld.

Daarnaast ga ik de cursus Wereld Redden geven. Zo help ik iedereen die dat wil, helder krijgen wat hun beste bijdrage zou zijn. En dan weet ik meteen ook voor welke onderwerpen of uitdagingen ik hun kan bellen. Het idee is dat we uiteindelijk samen belangrijke projecten, brainstorms of ander initiatieven gaan starten. 

Coachen blijf ik gewoon doen. Het enige wat daarin verandert, is dat je het handboek Wereld Redden erbij krijgt als je een afspraak maakt. Pure winst lijkt me :).

Deze keuze kriebelt al een paar jaar. Maar deze winter werd ik té boos van alle ellende. En te gefrustreerd dat ik er niet wat aan aan het doen was. Tijdens een beleidsweekend met mezelf op de hei, tekende ik onderstaande strategie uit.