Het roer om

Het roer om

Ik had de aankondiging heel goed verstopt. Niet te vinden op m’n website. Hij stond op een verborgen pagina, die je alleen kon vinden via een link in m’n out of office voor de zomervakantie.

Want hoezeer ik het ook zeker wist, ik durfde niet van de daken te schreeuwen dat ik radicaal ging veranderen. Want wie gaat er nou al z’n opdrachten en klanten afbellen voor een droom? Nou ik dus. 

Met deze goed verstopte aankondiging is het begonnen: 

“Het roer gaat om. De wereld moet een stuk mooier dan hij nu is, en daar ga ik m’n best voor doen. Na deze zomer focus ik me daarom alleen nog maar op onderwerpen en initiatieven die zich richten op een betere wereld. 

Ik ben vlak voor de zomer al begonnen met de eerste sessies over impact, legacy en wereld-red-talent. Ik hoop deze bij zoveel mogelijk bedrijven te gaan geven. De trainingen die ik geef over bijvoorbeeld leiderschap, communicatie of teambuilding blijf ik ook nog aanbieden. Maar dan alleen aan bedrijven met een duurzame of sociale missie. Of gecombineerd met een training, onderwerp of initiatief dat wel gaat over een betere wereld.

Daarnaast ga ik de cursus wereld redden geven. Zo help ik iedereen die dat wil, helder krijgen wat hun beste bijdrage zou zijn. En dan weet ik meteen ook voor welke onderwerpen of uitdagingen ik hun kan bellen. Het idee is dat we uiteindelijk samen belangrijke projecten, brainstorms of ander initiatieven gaan starten. 

Coachen blijf ik gewoon doen. Het enige wat daarin verandert, is dat je het handboek Wereld Redden erbij krijgt als je een afspraak maakt. Pure winst lijkt me :).

Deze keuze kriebelt al een paar jaar. Maar deze winter werd ik té boos van alle ellende. En te gefrustreerd dat ik er niet wat aan aan het doen was. Tijdens een beleidsweekend met mezelf op de hei, tekende ik een strategie uit. Deze ga ik nu uitvoeren.”